Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
5 iulie 2022
Recomandări
Proiectul de reamenajare al Cinema Studio prezentat în încheierea Festivalului Filmului Francez la Timișoara
(Arhitectură)
Cladirea fostului Cinematograf Studio, inchis timp de mai multi ani, urmeaza sa fie transformat in Cinematograful de Arta al Timisoarei, pana in anul 2021. Conceptul de arhitectura privind reamenajarea Cinematografului Studio va fi prezentat in premiera, luni, 13 mai, de la ora 18:00, in Sala Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara, in incheierea Festivalului Filmului Francez.
La ceremonia de prezentare a proiectului de reamenajare vor participa Excelenta Sa, Doamna Michèle RAMIS, Ambasadoarea Frantei in Romania, Domnul Nicolae ROBU, Primar al Municipiului Timisoara, Doamna Hélène ROOS, Directoarea Institutului Francez din Romania, Domnul François COSTE, Director general Groupama Asigurari, reprezentanti ai Asociatiilor Pelicula Culturala, Marele Ecran, DocuMentor, TimiShort si ai biroului de arhitectura Atelier 21.

In luna iunie 2018 Primaria Municipiului Timisoara, Compania Groupama, Institutul Francez din Romania si Asociatiile Pelicula Culturala, Marele Ecran, Documentor si Asociatia Romana a Filmului Independent (TimiShort) au semnat o declaratie de intentie privind infiintarea unui cinematograf de arta in centrul orasului sub cupola retelei Europa Cinemas. In luna noiembrie 2018 s-a aprobat prin hotarare de Consiliu Local, ca viitorul Cinematograf de Arta al orasului sa fie creat in incinta fostului Cinematograf Studio.

In cadrul evenimentului de luni, 13 mai, se va prezenta noul concept pentru revitalizarea Cinematografului Studio, iar partenerii principali vor vorbi despre contributia fiecaruia in implementarea acestui proiect important.

In holul din fata Aula Magna se va amenaja o expozitie cu imagini si planuri ale viitorului Cinematograf de Arta, care poate fi vizionata pe timpul evenimentului, dupa care va fi amplasata in diferite alte spatii publice care vor fi anuntate ulterior.

Festivalul Filmului Francez se incheie cu comedia “Inoata sau te scufunzi” (Le grand bain, 2018), in regia lui Gilles Lellouche, film care a avut un interesant traseu festivalier si reuneste o suita de vedete ale cinematografiei franceze: Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoit Poelvoorde, Virginie Efira, Leila Bekhti.

Sinopsis: Pe culoarele piscinei lor municipale, Bertrand, Marcus, Simon, Laurent, Thierry si ceilalti se antreneaza sub autoritatea relativa a lui Delphine, o fosta glorie a inotului. Impreuna, acesti barbati banali se simt liberi si utili. Isi concentreaza toate eforturile pentru a progresa in arta inotului sincron, o disciplina practicata aproape exclusiv de femei. Da, este o idee ciudata, dar care le va permite sa dea un sens vietilor lor...
Urmariti evolutia lucrarilor la Cinema Studio pe www.facebook.com/CinemaStudioTimisoara

Cinema Studio.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate