Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
5 iulie 2022
Recomandări
În weekend începe bienala timișoreană de arhitectură - Beta 2020
(Arhitectură)
Desi traim vremuri incerte si suntem conditionati in traiul de zi cu zi de o criza a sanatatii, implicarea in a construi viitorul mai bun al planetei noastre nu trebuie sa se opreasca. Cea de-a treia editie a bienalei timisorene de arhitectura, Beta 2020, incepe in acest weekend la Timisoara si invita publicul sa asimileze si sa inteleaga ce inseamna responsabilizare urbana, prin propuneri alternative de construire a unor orase mai bune - Working for a beta city - Impreuna.
Prima intalnire din programul bienalei se invarte in jurul intrebarii: De ce sa folosim mai mult, cand ceea ce avem deja e suficient? Astfel, vineri, 25 septembrie, incepand cu ora 18:30, la Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi“ (Bd. Take Ionescu 56), va avea loc vernisajul principalului eveniment al bienalei – expozitia „Enough is Enough”, curatoriata de catre arhitectele Anca Cioarec, Brindusa Tudor, Ilka Ruby. Lucrarile prezentate evidentiaza modalitati prin care planeta noastra poate fi tratata cu respect si responsabilitate – fata de mediu, de economie si de societate ca un intreg.

Sambata, 26 septembrie, de la ora 11, respectiv 15, sunt planificate doua tururi ghidate ale acestei expozitii, prin care curatorii ofera atat o sinteza a continutului expozitiei, cat si detalii despre deciziile si solutiile adoptate in procesul de realizare a acesteia. Participarea la aceste tururi ghidate necesita inscriere in prealabil, pe https://bit.ly/2Hhg4N7 sau https://bit.ly/3hRqPlO.

Tot sambata, de la ora 19, in Piata Sfantul Gheorghe, are loc simpozionul Heritage Responsability, organizat impreuna cu Heritage of Timisoara, eveniment dedicat patrimoniului arhitectural care propune o intalnire cu experti in domeniul cercetarii si protejarii acestuia, pentru a dezbate impreuna importanta adaptarii patrimoniului construit la realitatea socio-economica si a schimbarilor de mediu.

Anandaloy - Studio Anna Heringer - expo Enough is ENough

Duminica, organizatorii Beta 2020 au lansat o invitatie pentru arhitecti / urbanisti (profesionisti sau studenti), care sa ia parte alaturi de persoane cu deficiente de vedere, la un exercitiu despre responsabilitatea sociala si mediul construit ca instrument generator al coeziunii comunitare - Atelierul de empatie AMAis. Detalii si inscrieri: https://bit.ly/32OA4zd

Participarea la toate evenimentele din cadrul bienalei este gratuita. Evenimentele se vor desfasura tinand cont de situatia curenta si cu respectarea tuturor normelor in vigoare privind distantarea fizica si pentru prevenirea raspandirii COVID-19.

Beta 2020 transmite un mesaj de speranta pentru societate, comunitate si planeta. Solutii exista si sunt multe, in schimb, timpul e tot mai scurt. Cea de-a treia editie a bienalei se desfasoara in perioada 25 septembrie - 25 octombrie si este dedicata responsabilitatii – fata de mediul construit si fata de ceea ce nu am construit inca, scopul final fiind imbunatatirea proceselor prin care ne construim orasele.

Civic Center Lleialtat Santsenca - Harquitectes- expo Enough is ENough

In urmatoarele 4 saptamani, la Timisoara, cu ocazia Beta 2020, vor fi proiectii de filme, tururi ghidate, expozitii, instalatii, conferinte despre arhitectura dedicate corpului profesional, dezbateri si ateliere pentru copii si adolescenti. Intregul program poate fi consultat pe: www.betacity.eu

Bienala timisoreana de arhitectura Beta 2020 este organizata de Ordinul Arhitectilor din Romania - Filiala Teritoriala Timis si Primaria Municipiului Timisoara, prin Casa de Cultura a Municipiului Timisoara.

Herculane Project Asociatia Locus - expo Enough is ENough

Echipa de organizare / Echipa Beta 2020
Alexandra Maria Rigler, Alexandru Todirica, Alexandra Trofin, Anamaria Goie, Dariana Pau, David Alexandru Dumitrescu, Dragos Nistor, Emanuela Cristescu, Nicoleta Postolache, Romina Popescu.

Cu sprijinul
Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi“, RETIM Ecologic Service SA, Lipoplast, Romanian Design Week.

Sala Beckett International Drama Centre - Flores Prats Architects - expo Enough is ENough


Skanderberg Square - expo Enough is ENough


ZIN - expo Enough is ENough


Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate