18
Feb

Cultura se intampla

Publicat în: Servirea

Cine spune ca in cultura romana nu se intampla lucruri frumoase e neinformat sau rau intentionat.

Ca proiectele interesante din cultura nu sunt cu adevarat promovate absolut deloc (cu foarte putine exceptii) este o alta discutie. Am mai scris despre asta aici.

Va semnalez doua situri pe care le-am descoperit astazi. Mi se intampla sa-mi iasa in cale asemenea initiative zilnic. De cele mai multe ori din pura intamplare. Am sa incerc sa le promovez mai des si mai incisiv.

Primul proiect tine de renovarea a 60 de biserici de lemn din sudul Transilvaniei si nordul Olteniei. Mai multe detalii in filmuletul de mai jos:

sau pe blogul proiectului.

p1570614

Initiativa merita promovata. Ar fi pacat sa nu fie finalizata cu succes. Am vizitat acum sase ani cateva din aceste biserici si spun cu mana pe inima ca meritau o soarta mai buna. Daca proiectul acesta isi va atinge obiectivele, sunt sigur ca natiunea romana va fi cu cel putin o secunda mai bogata.

Al doilea proiect este unul la fel de interesant: promovarea Tinutului Secuiesc prin panorame 3D.

Rezultatul proiectului beneficiaza de o exceptionala realizare media. Situl este mult mai bine realizat decat recenta virtualizare a muzeelor lumii realizata de Google. Este foarte bine promovat, beneficiaza de conturi ACTIVE in retelele Facebook si Tweeter, este trilingv si beneficiaza de sprijinul autoritatilor locale. Ca si in cazul primului proiect, nici acesta nu apare pe Google in primele doua pagini de cautari dupa cuvintele cheie introduse de mine.

Doua dovezi graitoare despre ce se intampla in ziua de azi in cultura romana: initiative laudabile, oameni pasionati, rezultate interesante. Daca vom invata ca proiectele acestea nu se vand singure, sunt sigur ca frumosul va birui si va intra cu mai multa indrazneala in casele romanilor.

Comments are closed.


Theme Tweaker by Unreal