20
Mar

O altfel de cauza

Publicat în: Anunturi

Incepand din decembrie, de cand am demarat proiectul Ceasca de Cultura, am avut ocazia sa privesc in ochi mai toate problemele culturii.

Fac parte din aceia care cred ca o finantare generoasa nu ar rezolva brusc toate problemele. Totusi, acolo unde (mai) exista entusiasm, proiecte si rezultate concrete, cresterea bugetului ar reprezenta o gura de oxigen binemeritata. Am mai tratat subiectul in articolul de aici. Sunt de parere insa ca nu trebuie sa lasam exclusiv in responsabilitatea statului aceasta problema.

Muzeul Unirii Cuza Iasi Muzeul Unirii din Iasi                                                                           (sursa)

Muzeele au nevoie de noi

De exemplu, lipsa vizitatorilor in muzee este inca o rana deschisa in cultura romana. Luand in calcul pretul mediu pentru un bilet de intrare (care de cele mai multe ori este jenant de mic) orice scuza legata de puterea de cumparare nu-si are locul.

Trebuie sa punem umarul cu totii daca ne dorim o cultura sanatoasa, independenta si generatoare de valori autentice. Trebuie sa investim cativa lei pe luna (la propriu) pentru a vizita un muzeu. Efectul? Savuram frumosul si-l ajutam sa biruie uratul care ne inconjoara din ce in ce mai strans.

Am creat o cauza, care a avut deja un succes nebun si a adunat deja in jurul ei 752 persoane in doar cateva zile.  Inseamna ca se poate. Inseamna ca ne dorim o lume mai frumoasa. O lume a NOASTRA.

Si ne-o putem crea atat de usor! In fiecare oras exista muzee interesante, cu exponate exceptionale, deservite de oameni de calitate.

Ramane ca muzeele sa-si promoveze mai intens proiectele si expozitiile. O pot face  si pe pagina noastra de Facebook. Iar noi le vom aprecia ca atare si le vom calca pragul.

Mai des.

.

Cuvinte cheie: , , , ,

Comments are closed.


Theme Tweaker by Unreal