14
Iul

De profesie Român: Victor Rebengiuc

Publicat în: #nemuritori

”Oamenii sunt sătui, dom’le, de ceea ce văd la televiziuni. Vulgaritatea asta excesivă – can-canuri, vedetele de carton care apar și dispar peste noapte și la care trebuie să le știm noi culoarea chiloților sau cu cine s-au culcat înainte cu o seară sau două, politicieni, criza -, toate astea nu mai distrează pe nimeni și…caută teatrul.”

”Să fie clar: școala nu dă talent. Talentul îl ai sau nu îl ai, școala ți-l perfecționează, ți-l îndrumă, ți-l cizelează, îi dă o direcție talentului… așa că în momentul în care cumperi o diplomă de la școlile particulare, dacă îți închipui că ai cumpărat și talent, te înșeli amarnic. Sunt însă și tineri foarte pregătiți, cu care lucrezi cu plăcere.”

”Dacă aș fi vrut să mă îmbogățesc aă fi căutat să fac altceva. Dar vreau să fac teatru, asta e bogăția mea… faptul că am posibilitatea să joc diferite personaje, să-mi închipui că trăiesc viețile altor tipuri de oameni, să sufăr pentru unii, să mă amuz pentru alții. Îmi place mie treaba asta, mă simt bine. E hrana mea sufletească.”

”Noi știam o treabă: că trebuie să-nvățăm! Aveam și profesori foarte buni și nimeni n-a negociat vreodată o notă! Nici nu exista așa ceva! Nu știu nici măcar pe unul dintre colegii mei care să fi încercat „să dea ceva" ca să treacă un examen. Cred că profesorul l-ar fi aruncat cât colo! Nu știu dacă profesorii erau foarte bine plătiți atunci, dar își știau menirea de profesori, iar interesul lor era ca tu să-nveți! Lucrurile s-au degradat treptat.”

”Am probat asta în meseria mea şi stiu că omul are rezerve în el, deci aştept acel imbold care să scoată din mine încă ceva nou, ceva care să mă ducă mai departe, care să mă ridice cu o treaptă mai sus decât sunt în momentul de faţă!”

”Eu mi permit să fiu liber pentru că nu mi se poate închide gura cu nimic dar ăsta este adevărul, că există tendinţa printre cei care ne conduc, oameni politici, religioşi, de a stăpâni ei – “nu mai fiţi liberi, renunţaţi la chestia asta şi o să aveţi de toate, ne gândim noi pentru voi şi voi faceţi ce spunem noi, că o să fie bine pentru toţi- şi câţi copii să aveţi, şi câţi să n-aveţi, şi ce să mâncaţi şi cât să mâncaţi, şi cum să vă însuraţi şi cum să nu vă însuraţi şi toată viaţa v-o facem noi, voi numai să staţi cuminţi şi să nu aveţi probleme! Nu trebuie să gândiţi voi- nu avem nevoie de chestia asta!“

Victor Rebengiucphoto by Roald Aron

5 răspunsuri la “De profesie Român: Victor Rebengiuc”

 1. NEDELCU ILIANA
  14Iul

  EEEE, CITÅ  DREPTATE  AVETI !!! CU  TELEVIZORUL  MAI  AVEM  O  SANSÅ , TELECOMANDA…MUTÅM  CANALUL , DAR  CU  POLITICIENII CE  NE  FACEM ????!!  VOR  TOTI LOCUL  CEL MAI  CÅLDUT !!!! SI NU LE  PASÅ  DE  NOI !!! CUM  SÅ  FACEM  SÅ  FIE  BINE ????????????N

 2. Razvan Rados
  14Iul

  Respecte Maestre !

 3. VIORICA GHEORGHE
  14Iul

  "O treapta mai sus  "

  Da,intotdeauna se poate mai sus,de aceea dl REBENGIUC,eu va urez viata lunga si multa sanatate ca sa faceti si alte roluri de OSCAR si CANNES !

                        Infinite admiratie si respect

 4. Muica Iunia
  14Iul

  Aveti perfecta dreptate, suntem multi , f f multi de acord cu aceste opinii , …..Si ????????????? "Democratia asta post-decembrista " pentru mine de exemplu are un gust amar tare !!!!…….

 5. motoc
  14Iul

  rss


Theme Tweaker by Unreal