Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
5 iulie 2022
Recomandări
Evoluţia pieţei rezidenţiale - proprietăţi istorice şi artistice - în 2016
(Arhitectură)
Artmark Historical Estate, divizia Artmark specializata in vanzarea monumentelor istorice si de arta, implineste un prim an de activitate, sub deviza "Unique Homes for the Connoisseur of Life". 
Dupa modelul marilor case internationale de licitatie, Artmark Historical Estate a oferit in acest prim an pasionatilor de istorie si de frumos accesul la cel mai special segment al pietei rezidentiale, cel al proprietatilor istorice si artistice, precum palate, castele, conace si vile vechi de secole, situate in sau in proximitatea centrelor urbane.
Anul 2016, primul din agenda companiei, s-a concentrat pe activitatea de identificare a rezidentelor istorice, aflate in diverse stari de conservare, avand o situatie juridica ce permite repunerea acestora in circuitul pietei imobiliare, si mai putin pe activitatea de tranzactionare propriu-zisa. Anul se incheie cu un bilant de aprox. 125 milioane euro valoare totala a rezidentelor istorice in portofoliu, versus tranzactii finalizate ori in curs de finalizare in valoare de aprox. 7 milioane euro. Dintre proprietatile cele mai importante tranzactionate in acest an amintim: castelul Salbek din Petris (Arad), casa Corneliu Baba de pe bvd. Aviatorilor (Bucuresti), castelul Pogany din Paclisa (Hunedoara), vila stirbey din Mamaia. 

Mai multe informatii despre comorile arhitecturale ale Romaniei, precum si o selectie a portofoliului actual, le puteti gasi in catalogul Artmark Historical Estate 2016-2017, lansat de curand (http://artmarkhistoricalestate.ro/catalog-2016-2017). Iata cateva dintre proprietatile istorice nou intrate in portofoliul de oferte: "Palatul de piatra" Udriste Nasturel de la Herasti (30 de km de Bucure?ti, palatul a fost construit la inceputul secolului al XVII-lea din initiativa vestitului carturar, cumnat al domnitorului Matei Basarab), Castelul generalului austriac Gyulay Ferencz de la Mintia (Hunedoara, construit in secolul XVII), Conacul Alexandrescu - Cantacuzino de la Guranda (situat langa Iasi, cu istorie de peste un secol, ridicat in maniera Neo-romaneasca de un arhitect venetian), Casa dr. Dobrovici de pe bvd. Lascar Catargiu, "Casa Frumoasa", (proiectata de catre unul dintre cei mai importanti arhitecti interbelici ai Romaniei, Arh. Duiliu Marcu), Grand Hotel din Constanta (primul hotel modern din oras, in stil Art Deco). 

casa-dr-dobrovici-de-pe-bvd-lascar-catargiu-casa-frumoasa
Casa dr. Dobrovici de pe bvd. Lascar Catargiu, Casa Frumoasa

castelul-generalului-austriac-gyulay-ferencz-de-la-mintia
Castelul generalului austriac Gyulay Ferencz de la Mintia

conacul-alexandrescu-cantacuzino-de-la-guranda
Conacul Alexandrescu - Cantacuzino de la Guranda

grand-hotel-din-constanta
Grand Hotel din Constanta

palatul-de-piatra-udriste-nasturel-de-la-herasti
Palatul de piatra Udriste Nasturel de la Herasti
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate