Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
7 iunie 2023
Recomandări
Ziua Patrimoniului European. Tradiții diferite, valori commune
(Arhitectură)
Data/interval orar: 23 septembrie 2017 / intre orele 12:00-17:00
Locatia: Pavilionul Muzeal Multicultural, Casa de impletitor de paie din Cisnadioara, Casa de viticultor din Seica Mica si de agricultor din Hamba - Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA: strada Padurea Dumbrava, nr. 16-20, Sibiu.
 
Pentru a celebra Zilele Europene ale Patrimoniului si ca parte integranta a proiectului Ziua Patrimoniului European. Traditii diferite, valori comune, Muzeul ASTRA va organiza o serie de activitati care au ca tema multiculturalitatea. Proiectul Ziua Patrimoniului European. Traditii diferite, valori comune este cofinantat de Consiliul Local Sibiu si Primaria Muncipiului Sibiu, iar actiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finantarea Consiliului Judetean Sibiu. Activitatile din program vor avea loc in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului in data de 23 septembrie 2017.

"Evenimentul central al proiectului este vernisajul caselor sasesti din Cisnadioara, seica Mica si Hamba, la care comunitatile locale sunt invitate sa participe alaturi de vizitatorii muzeului. Acestia din urma vor putea cunoaste mai bine cele trei localitati prin intermediul monumentelor detinute de muzeu, al modului de organizare al interiorului lor si prin povestile reprezentantilor comunitatilor amintite. Tot cu acest prilej, vor fi organizate demonstratii culinare cu preparate specifice sasesti, dar si romanesti, iar vizitatorii vor fi invitati sa ia parte la ateliere mestesugaresti de tamplarie, de pictat mobilier si de impletit paie, sustinute de mesteri populari. Buna dispozitie va fi asigurata de ansambluri folclorice sasesti de muzica si dans.”, a declarat Ciprian Anghel Stefan, manager general Muzeul ASTRA. 

In cadrul proiectului, vor mai fi organizate proiectii de filme avand ca tematica multiculturalitatea in context european si va fi vernisata o expozitie foto-documentara, Luxembourg 2007, pentru a marca aniversarea a 10 ani de cand Luxembourg a fost Capitala Culturala Europeana alaturi de Sibiu.

Casa din Cisnadioara


Casele din Hamba - stanga si Seica Mica - dreapta


Program evenimente:

- Vernisaj expozitie Luxembourg 2007, ora 12:00 (sala Info-Multimedia, Pavilionul Muzeal Multicultural, Poarta principala);
- Proiectii filme avand ca tematica multiculturalitatea, orele 12:00-16:00 (Sala Auditorium, Pavilionul Muzeal Multicultural, Poarta principala);
- Vernisaj Casa de impletitor de paie din Cisnadioara, ora 12:45;
- Vernisaj Casa de viticultor din seica Mica si de agricultor din Hamba, ora 13:30;

Actiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finantarea Consiliului Judetean Sibiu.

AFIS


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate