Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Conferința internațională „Importanța artei contemporane în promovarea patrimoniului cultural imobil în România”
(Arhitectură)
Asociatia pentru Promovarea Culturii si Responsabilizare Civica (APCRC), in parteneriat cu Institutul Cultural Roman (ICR), organizeaza joi, 2 noiembrie 2017, intre orele 10:00 si 21:00, la Casa Artelor – Directia Judeteana pentru Cultura Timis (strada Augustin Pacha nr. 8) si la Libraria Carturesti Mercy (strada Florimund Mercy 7), cea de a doua editie a conferintei internationale cu tema „Importanta artei contemporane in promovarea patrimoniului cultural imobil in Romania”.
Conferinta este un eveniment conex al Bienalei de Arta Contemporana „Art Encounters”.
Evenimentul este impartit in trei sectiuni, avand drept invitati o serie de personalitati din sfera culturala, manageri ai unor asociatii si organizatii din sectorul cultural independent din tara si din strainatate, precum si reprezentanti ai unor institutii guvernamentale.

La conferinta vor lua cuvantul: Ovidiu Sandor — presedintele Fundatiei „Art Encounters”; Simona Neumann — director executiv al asociatiei „Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii”; Vlad Gaivoronschi — presedinte al filialei Timis a Ordinului Arhitectilor din Romania; Sorin Predescu — director executive al Directiei Judetene pentru Cultura Timis; Diana Marincu — curator al celei de a doua editii a Bienalei de Arta Contemporana „Art Encounters”; Cristian Sitov – vicepresedinte al Asociatiei “Prin Banat”; Agata Etmanowicz – vicepresedinte al Fundatiei Impact (Varsovia, Polonia).

Primele doua sectiuni vor avea loc in Sala StudioArt din cadrul Casei Artelor – Directia Judeteana pentru Cultura Timis, in intervalul orar: 10:00 – 14:00

Sectiunea 1 — Patrimoniul cultural imobil — cadru legislativ si aspecte urbanistice
Sectiunea 2 — Proiecte culturale derulate in cladiri de patrimoniu din Timisoara

Cea de a treia sectiune a conferintei, denumita „Patrimoniu cultural imobil — potential spatiu de manifestare a artei contemporane” va avea loc incepand cu ora 18:00, la Libraria Carturesti Mercy (str. Florimund Mercy).
In cadrul acesteia se va desfasura evenimentul „Feminitate. XX versus XXI”, ce isi propune sa puna fata in fata portretele a doua tipologii feminine. Este vorba despre portretul femeii in „Epoca de Aur”, asa cum rezulta el din textele incluse in antologia „Tovarase de drum”, realizata de Dan Pavel Gheo si Dan Lungu, pus in oglinda cu cel al femeii contemporane, creionat in romanul „Alearga” al Anei-Maria Sandu. La eveniment va fi prezenta d-na. Adriana Babeti, scriitoare si profesor de Literatura comparata, la Universitatea de Vest din Timisoara, in calitatea domniei sale de autoare a textului „Sarsanela”, inclus in antologia "Tovarase de drum". Va avea loc o discutie, prin intermediul careia se va pune in lumina modul in care conceptul de feminitate si-a modificat intelesurile, in cele doua epoci si cum arta este cea mai in masura sa puna in evidenta acest lucru. Discutia va fi completata de expozitia de fotografie realizata de catre membrii Scolii de Fotografie Freelancer din Bucuresti, avand drept tema ipostazierea femeii contemporane.

Accesul la eveniment este liber, in limita locurilor disponibile si in baza rezervarii la adresa de e-mail contact@apcrc.ro sau la numarul de telefon 0758.039.392.

Afis_eveniment_APCRC


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate