Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
5 iulie 2022
Recomandări
Designer sau arhitect?
(Arhitectură)
Biblioteca Centrala Universitara Carol I si Roca, lider mondial in productia de obiecte sanitare, provoaca arhitectii sa propuna solutii creative de reamenajare a celor doua grupuri sanitare principale aferente Aulei Mari a BCU, una dintre cladirile reprezentative ale capitalei.

Data limita de depunere a proiectelor este 20 mai 2013.
Pe langa premii (3000 EUR* – Locul I, 1000 EUR - Locul al II-lea, 500 EUR - locul al III-lea), arhitectul castigator va avea si placerea de a realiza proiectul pe perioada verii. Concursul este sustinut de revista Zeppelin, iar regulamentul complet este disponibil la www.e-zeppelin.ro si pe http://ro.roca.com.

Juriul este format dintr-un grup de experti, designeri de concept in domeniul obiectelor si al interioarelor de bai contemporane, ce fac parte din Roca Innovation Lab Barcelona. Roca Innovation Lab este dedicat ideilor, analizei materialelor si tehnologiilor de varf, devenind un standard international in materie de cercetare si inovatie. In acest laborator lucreaza echipe trasndisciplinare si multiculturale, cautand zi de zi, noi idei si viziuni care sa imbunatateasca experienta spatiului de baie.

Accentuam din nou, prin acest concurs, dedicarea Roca fata de traditia arhitecturala romaneasca, marcata si prin renovarea spatiului de baie de la Casa Ion Mincu, de anul trecut. De data aceasta, venim cu un proiect de amploare mai mare si invitam arhitectii romani sa-si ofere experienta si imaginatia pentru a aduce valoare unui spatiu public cu traditie, construit in 1893. Oferim arhitectilor si designerilor de interior ocazia sa intervina in stilul propriu asupra acestei cladiri cu istorie impresionanta, dar la fel de vizibila si relevanta astazi, un nume de top in designul international”, declara Francesc Recasens, Director General Roca Obiecte Sanitare.
 
Pentru participarea la concurs, arhitectii vor folosi softul gratuit de arhitectura DibaNext, disponibil la www.dibanext.com. Participantii vor construi doua bai complet echipate, folosind orice produse Roca din colectiile de obiecte sanitare, baterii, accesorii si placi ceramice.

In jurizare  se va tine cont de criterii precum crearea unui spatiu cu un design pregnant, a unui caracter distinct, raportarea creativa la spatiul holului si al Aulei BCU, reprezentativitatea pentru un spatiu cultural de frunte in Bucuresti, folosirea creativa a materialelor, intelegerea tuturor posibilitatilor oferite de gamele de obiecte si materiale puse la dispozitie de Roca, compatibilitatea solutiilor alese cu caracterul public al spatiului, atentia generala pentru detalii si originalitatea abordarilor de design.

Concursul este sustinut si promovat de revista Zeppelin, regulamentul complet este disponibil la www.e-zeppelin.ro, iar inscrierile se pot face la office.ro@ro.roca.com.

*Pentru partea de concept rezultata imediat dupa concurs castigatorul va primi 1500 euro, iar 1500 reprezinta partea de contract pentru detalierea solutiei si urmarirea executiei.


Despre ROCA
Compania Roca, lider global in productia de obiecte sanitare, este prezenta in peste 135 de tari din intreaga lume. Ca parte a procesului de evolutie permanenta, Roca se concentreaza pe tehnologie, design si inovatie. Compania este considerata un punct de reper in industrie, lansand tendinte peste tot in lume prin designul produselor sale. Pentru a-si mentine pozitia de lider, Roca incheie parteneriate cu cei mai renumiti arhitecti (Moneo, Chipperfield, Herzog & de Meuron), decoratori si studiouri de design (Benedito Design, Giugiaro, Schmidt & Lackner) din lume. Roca pune un accent deosebit pe protejarea mediului inconjurator, prin functionalitatea produselor si prin evolutia constanta a sistemelor ce reduc consumul de apa si energie.

Roca este prezenta in Romania din anul 2006, cand a preluat de la compania austriaca Lasselsberger, fabrica de obiecte sanitare Cesarom, de la Bucuresti. Roca ofera in Romania solutii complete pentru baie la aceleasi standarde internationale de design si tehnologie, ca in intreaga lume.  In prezent, Roca Obiecte Sanitare se adreseaza clientilor corporate si consumatorilor finali prin marcile Zoom (segmentul economic), Roca (segmentul mediu) si Laufen (segmentul de top). Produsele Roca pot fi achizitionate de pe intreg teritoriul tarii, prin intermediul celor peste 35 de distribuitori autorizati din toate marile orase ale Romaniei.

Pentru mai multe informatii, accesati www.ro.roca.com. 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate